Hojta till om du vill gifta dig med mig!

Hojta till om du vill gifta dig med mig!

Vi människor tror gärna att vi stör. Inte minst gäller detta i olika professionella situationer. Vi vill gärna göra så lite anspråk på någon annans människas tid som möjligt. När vi tror att vi ”inte stör” så gör vi ofta något helt annat. Vi lägger ansvaret för relationen i någons annans händer. Vi blir otydliga, flyktiga och skapar förvirring, tom obehag hos mottagaren. 

Ett exempel: Efter konstens alla regler har man lämnat en offert med ett förslag på samarbete. Offerten lämnas över med en käck hälsning. Typ ”Hör av er om ni har frågor!” Eller ännu värre ”Hojta till om ni undrar över något!”. Det kan låta som oskyldiga kommentarer som man slänger ur sig lite nonchalant. Men kom ihåg att en offert är en form av frieri: ”Jag tycker att det är en bra idé att vi två samarbetar -vi kommer båda att vinna på det – tycker du det också?” 

Vem skulle vilja gifta sig med någon som friade med orden: Hojta till om du vill gifta dig med mig!

Vad ska man då göra istället? Jo visa att man bryr sig. Att slänga iväg ett ”Hojta till…” eller ”Hör av dig…” signalerar snarare nonchalans, arrogans och som om detta är halvviktigt för dig. 

Visa istället på ett respektfullt sätt att du bryr dig!